FORSAMLINGEN

– en musikalsk og billedrig hyldest til det kollektive ubevidste.

Rise image
“Rise, my soul and stretch your wings. I don’t expect to stay much longer here”

FORSAMLINGEN er en poetisk, billedrig og musikalsk danseteater performance med 13 medvirkende performere/dansere/musikere.

FORSAMLINGEN byder indenfor til en smuk, vanvittig og absurd fest - en fejring af C.G Jung og alt det vi ikke forstår. Det hele er iscenesat som et surrealistisk og komisk bønnemøde, der er drevet af længslen efter lette fra denne kedelige jord og flyve - eller måske bare opløftes for en kort stund. 

FORSAMLINGEN blandes lovprisning og line-dans med uforklarlige drømmebilleder, der er manet frem fra underbevidsthedens glemte hjørner. Der trampes, gestikuleres og synges traditionelle amerikanske “Shape Note” sange for fuld skrue ledsaget af medrivende nykomponeret live musik. I scenografien indgår videoprojektioner, der sammen med lydsiden skaber et smukt og overjordiskt rum, hvor alt kan ske

FORSAMLINGEN spillede i Dansehallerne i København i foråret 2014 og vakte opsigt med sit unikke form- og billedsprog.

På scenen var en broget flok performere med et aldersspænd på 60 år - store og små, høje og lave, unge og gamle. De yngste medvirkende var 17 år gamle og den ældste 79. 

 

Forsamlingen - Internationalt

I sæson 2015-16, planlægger Livingstones Kabinet at turnére FORSAMLINGEN internationalt. Dette kan foregå på to måder:

- Genopsætning - At genopsætte FORSAMLINGEN og opføre den i udlandet (eller i en anden by i Danmark) med det oprindelige cast af performere, korsangere og musikere.

- Ny-produktion. At co-producere en nyopsætning af FORSAMLINGEN i udlandet (eller i en anden by i Danmark) med et lokalt sangkor og lokale musikere sammen med det oprindelige cast af performere fra København. Dette kræver at instruktør, komponist, koreograf og scenograf arbejder med de lokale kræfter i 2-3 uger (f.eks. om aftenen og i weekender) for til sidst at samle forestillingen med performerne fra det oprindelige cast, som støder til en uges tid før premieren.

Presseklip


"LIVINGSTONES KABINET er veteraner, når det gælder om at se på virkeligheden fra den skæve, surrealistiske vinkel - en evne, som de blev belønnet for med en pris fra Kunstfondens Scenekunstudvalg."
"Det skønne ved 'Forsamlingen' er netop kontrasten mellem flokkens robusthee dagligdags gævhed og så deres metafysisk svævende mål. Broget og forskelligartet fremtræder de 13 personer - lige fra den gamle mand med de graciøse hænder over den trinde dame med den frodige stemme til stedets praktiske altmuligmand i vesten - for så at indgå i et samlet ritual med koreografisk
stramhed og samstemt præcision."
"Der er nærmest lidt Robert Wilson-magi over de skarptskårne tableauer, når forsamlingen med strømlinet afventen sidder på vagt eller går i procession med propeller på hovederne, svæveflyverarme og truttende messingblæsere, som var de basunengle, der - med typisk Livingstones Kabinet-humor - indvarsler en fremtid, der måske kommer. Så 'Forsamlingen' har os i sin hule hånd, når koret sidder og rokker på deres røde stole: "fa-sol-la" og heyhoo, mens armene padler som hjuldampere og benene stamper. Energien kommer op at flyve, så vi selv dårligt kunne holde lemmerne i ro på tilskuerpladserne."
Politiken (4 stars) 


"Alt i alt er 'Forsamlingen' en sjov, musikalsk og tankevækkende forestilling,
der fejrer både flerstemmigheden og fællesskabet." 
Berlingske Tidende (4 stars) 


"En spændende og interessant oplevelse som skal prøves...

Jeg blev rørt... eller nærmest blæst omkuld... Jeg kunne ikke lade være med at smile.  
Ta' ind og se det og vær open minded." 
Kulturkongen (5 stars)

 

PRESSEBILLEDER

 

Iscenesættelse: Nina Kareis
Koreografi: Adelaide Bentzon
Scenografi/kostumer: Julie Forchhammer
Komponist: Pete Livingstone
Dramaturg: Christine Fentz
Lyddesign: Erik Christoffersen
Lysdesign: Mikkel Jensen
Medvirkende: Kristina Ougaard Sørensen, Ole Håndsbæk Christensen, Sigrid Husjord, Svend Bunch, Pete Livingstone + et sangkor  mænd, kvinder, unge, gamle)

Facebook_logo_livingstones_kabinet